Δραστηριότητες - Αξιοθέατα - Πληροφορίες

Καλά Νερά - Πήλιο - Βόλος

Το Θεσσαλικό Βουνό του Πηλίου απλώνεται μεταξύ του Αιγαίου και του Παγασητικού Κόλπου, από το Κεραμύδι μέχρι την προεξοχή του Τρίκερι. Η πλούσια βλάστηση με φόντο το απέραντο γαλάζιο συνθέτουν ένα μυθικό τοπίο, γεγονός αναγνωρισμένο από τα αρχαία χρόνια. Εδώ έγιναν οι τιτανομαχίες και βρίσκονταν το ιερό σπήλαιο του ‘Ακραίου Διός’.

Σε αυτό το σπήλαιο, οι άνθρωποι ανηφόριζαν, να παρακαλέσουν τον Δία να στείλει βροχή την πιο ζεστή μέρα του χρόνου, τον Ιούλιου. Σε αυτές τις πλάγιες παντρεύτηκε ο Πηλέας τη δεύτερη γυναίκα του, τη Νηρηίδα Θέτιδα, και απέκτησαν τον Αχιλλέα. Στα πυκνά δάση του Πηλίου κατοικούσαν οι κένταυροι, ο πιο γνωστός ανάμεσα τους ο Χείρωνας. Κάποιοι από τους μαθητές τους ήταν ο Ηρακλής, ο Αχιλλέας, Ο Ιάσονας και ο Ασκληπιός.

Το τρενάκι του Πηλίου (1895 – 1971) υπήρξε δυναμικό στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης και σημάδεψε έντονα την ιστορία του τόπου. Ο Εβαρέστο Ντε Κίρικο, πατέρας του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες, σχεδίασε και κατασκεύασε ανάμεσα στις πλαγίες και τους ελαιώνες του βουνού των Κενταύρων, μία από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, πλάτους 60 εκατοστών, ένα έργο που
θα θαυμάζεται πάντα για την υψηλή του αισθητική, τη μορφολογική του αρμονία και την κατασκευαστική του τελειότητα.

Στα χωριά του Πηλίου θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα Μουσεία. Σας παραθέτουμε τα κυριότερα παρακάτω:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΛΑ (στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος του ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ )
Το μουσείο φιλοξενεί μέρος των αντιπροσωπευτικότερων έργων του δημιουργού και σπουδαίου γλύπτη Νικόλα. Στεγάζεται στον 1ο όροφο του κοινοτικού καταστήματος της γενέτειράς του, του Αϊ Γιώργη Πηλίου.

Μέσα στην πυκνή βλάστηση του Πηλίου ξεδιπλώνονται τα παλιά λιθόστρωτα, τα γνωστά "καλντερίμια", που μαζί με τα μονοπάτια αποτελούσαν το "παλιό οδικό δίκτυο του Πηλίου", μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν με ζώα οι μετακινήσεις και η διακίνηση των αγαθών του τόπου. Τα καλντερίμια κατασκευάστηκαν από ντόπιους λαϊκούς χτίστες και ονομαστούς Ηπειρώτες, τεχνίτες της πέτρας.

SKI / ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ SPORTS
Στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο, "Αγριόλευκες", καταφθάνουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο, απολαμβάνοντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Παράλληλα με το ski, μπορείτε να ασχοληθείτε και με άλλες χιονοδρομικές δραστηριότητες όπως snow boarding, η mountain artillery ski και γιατί όχι χιονοπόλεμο.

Κοντά στην πόλη

Μόνο 17 χλμ. από το Βόλο, στην εσωτερική πλευρά του Παγασιτικού Κόλπου.

Δωμάτια

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει μπαλκόνι, θέα στη θάλασσα του Παγασιτικού Κόλπου και στην παραλία.

Δραστηριότητες

Επισκεφτήτε τα μονοπάτια του Πηλιου, ή κάνερε σκι και άλλα χειμερινά σπορ!

Θέλετε να κάνετε κράτηση?

Παρακαλούμε επισκεφτείτε τη σελίδα κρατήσεων
Κρατήσεις